Pas på frostskader i huset


Undgå frostskader på dine vandrør

Vinteren banker på vores hoveddør, og vi har allerede haft den første sne. En vinter med frostgrader kan gøre stor skade på dine vandrør, derfor har Danske Vandværker udarbejdet nogle tips til, hvordan du undgår skader på rør i dit hus eller sommerhus. Det kan blive både besværligt og dyrt, hvis ikke man har været på forkant og taget sine forholdsregler, når Kong Vinter viser tænder.

Hold dit hus varmt

Du bør holde en ensartet temperatur i dit hus, og du skal være opmærksom på, at de fleste forsikringer ikke dækker uheld, hvis ikke du har haft nok varme på, medmindre der er tale om manglende varmeforsyning, du ikke har haft indflydelse på eller er skyld i. Et rum anses for at have været utilstrækkeligt opvarmet, hvis temperaturen når ned under 14 til 15 grader. Skal du være væk fra boligen i længere tid, er det en god idé at aftale med familie eller naboer, at de tjekker boligen.

Pas på de skjulte rør

Du skal være opmærksom på, om du har skjulte rør til enten varme eller drikkevand på steder, hvor det kan blive rigtig koldt. Problemer med frosne rør opstår nemlig typisk i skunkrum, på loftet eller andre steder, hvor rørene løber uden for husets klimaskærm. Din boligs klimaskærm er alt det, der skiller ude fra inde, altså ydervægge, vinduer, tag, hoveddør, og så videre. Brug din logiske sans – sidder der en radiator på væggen, og er der ingen synlige rør, så er der rør bag væggen.